One Secret Summer - Lesley Lokko

Snabba fakta
Titel: One Secret Summer

Författare: Lesley Lokko

Förlag:
Orion Publishing Co

ISBN:
9781409101710

Utgivningsår:
2010

Språk:
Engelska

Antal sidor:
448

Pris:
107kr (Bokus)


Kort teaser:
“There´s no such thing as the perfect family”

Det verkar som att Lokkos fantasi är gränslös när det gäller familjedraman. Än en gång leverar hon en spännande story om knepiga relationer, otrohetsaffärer, komplicerade syskonförhållanden och annorlunda karriärsval.

Recension

Handling: Till en början känns berättelsen rörig och det är ganska svårt att hänga med. Språket känns sparsmakat och som läsare blir man på gränsen till uttråkad. Men efter ca en tredjedel vänder det totalt. Det är som om boken byter författare. Språket blir plötsligt nyanserat, storyn superspännande och karaktärerna fängslande.

Familjen Keeler verkar till synes vara den perfekta familjen. Alla ser bra ut, är framgångsrika inom sina spännande karriärsval, har obegränsat med pengar, ett fantastiskt sommarhus i Frankrike samt äter söndagslunch med varandra varje vecka. De tre sönerna Keeler är exemplariska Etonstudenter, men en av dem, Josh, inser ganska snart att han är egentligen inte hör hemma i den värld han lever.

Mamman i familjen, Diana gör allt i sin makt för att vara sin familj till lags och sköta både jobb och hem över förväntan - men efter ett tag visar det sig att hon är den som har misslyckats mest av alla -med allt!

När de tre bröderna Keeler ger sig in i vuxenlivet tar deras liv en annan form än den Diana har tänkt sig. De gifter sig med, enligt Diana, helt fel typ av kvinnor som de dessutom verkar älska mer än sin mor. Detta får Diana att skylla alla familjens brister och problem på sina egna misstag och hemligheter, vilka tycks stå till grund för olösta mysterium och intriger. Och vi vet ju alla att den mörkaste hemligheten även är den som aldrig kommer att kunna hållas hemlig.

Bör läsas: Ja!

Rekommenderas till dig som gillar: Om du gillar familjedrama, kvinnlig vänskap, karriärsberättelser, sex och otrohet. 


Betyg:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback