Den man älskar - Emily Giffin

Snabba fakta
Titel: Den man älskar

Författare: Emily Giffin


Förlag: Bonnier Pocket

ISBN: 9789174290745

Utgivningsår: 2010

Språk: Svenska

Antal sidor: 362

Pris: 42kr (Adlibris)

Kort teaser: Ellen Dempseys liv är perfekt! Hon har en underbar bästis, en fantastisk man, en lyxig lägenhet i New York och ett drömjobb som fotograf men när hon en dag springer på sitt ex, Leo, så förändras allt. Leo erbjuder Ellen ett fotojobb som hon inte kan motstå, hur ska hon kunna berätta det här för sin man, och vad händer när Leo oväntat dyker upp vid fotograferingen? Har Ellen valt rätt man eller var Leo den rätta? Den man älskar är en bok om livsval och kärlek. Är kärlek åtrå och passion eller lycka i vardagen?

Recension

Handling: Ellen bor med sin man Andy, bror till hennes bästa väninna, i en lägenhet i New York. De lever ett lyckligt liv till den dagen Ellens före detta pojkvän Leo dyker upp. Han väcker känslor hos henne som hon inte trodde fanns och plötsligt befinner hon sig med Leo i Los Angeles utan hennes mans vetskap. Ellen utkämpar en inre strid med sina känslor. Vem är det hon egentligen älskar?

Till råga på allt så går Ellen med på att flytta hem till Andys hemstad, Atlanta, en plats där hon inte alls känner sig hemma. Själv är hon från nordstaterna, där hon växt upp utan sin mamma och begränsat med pengar. Andys familj däremot har stora hus, nya bilar och tjänstefolk. Är detta verkligen livet för Ellen?

Bör läsas: Nja! Den man älskar är välskriven och välstrukturerad. Man lär känna karaktärerna ganska väl även om de kan vara lite nyckfulla. Vad jag inte gillade med boken var att den kändes seg. Det tog en evighet att läsa den och det fanns egentligen ingen vilja att plocka upp boken ur väskan och läsa den. Jag och boken klickade inte men den var egentligen inte dålig.

Rekommenderas till dig som gillar: Inre konflikter, kärleksdrama och böcker med starka karaktärer.


Betyg:

 

2011-05-06 @ 10:49:10 Permalink Kärleks-Chic Kommentarer (0) Trackbacks ()


One Secret Summer - Lesley Lokko

Snabba fakta
Titel: One Secret Summer

Författare: Lesley Lokko

Förlag:
Orion Publishing Co

ISBN:
9781409101710

Utgivningsår:
2010

Språk:
Engelska

Antal sidor:
448

Pris:
107kr (Bokus)


Kort teaser:
“There´s no such thing as the perfect family”

Det verkar som att Lokkos fantasi är gränslös när det gäller familjedraman. Än en gång leverar hon en spännande story om knepiga relationer, otrohetsaffärer, komplicerade syskonförhållanden och annorlunda karriärsval.

Recension

Handling: Till en början känns berättelsen rörig och det är ganska svårt att hänga med. Språket känns sparsmakat och som läsare blir man på gränsen till uttråkad. Men efter ca en tredjedel vänder det totalt. Det är som om boken byter författare. Språket blir plötsligt nyanserat, storyn superspännande och karaktärerna fängslande.

Familjen Keeler verkar till synes vara den perfekta familjen. Alla ser bra ut, är framgångsrika inom sina spännande karriärsval, har obegränsat med pengar, ett fantastiskt sommarhus i Frankrike samt äter söndagslunch med varandra varje vecka. De tre sönerna Keeler är exemplariska Etonstudenter, men en av dem, Josh, inser ganska snart att han är egentligen inte hör hemma i den värld han lever.

Mamman i familjen, Diana gör allt i sin makt för att vara sin familj till lags och sköta både jobb och hem över förväntan - men efter ett tag visar det sig att hon är den som har misslyckats mest av alla -med allt!

När de tre bröderna Keeler ger sig in i vuxenlivet tar deras liv en annan form än den Diana har tänkt sig. De gifter sig med, enligt Diana, helt fel typ av kvinnor som de dessutom verkar älska mer än sin mor. Detta får Diana att skylla alla familjens brister och problem på sina egna misstag och hemligheter, vilka tycks stå till grund för olösta mysterium och intriger. Och vi vet ju alla att den mörkaste hemligheten även är den som aldrig kommer att kunna hållas hemlig.

Bör läsas: Ja!

Rekommenderas till dig som gillar: Om du gillar familjedrama, kvinnlig vänskap, karriärsberättelser, sex och otrohet. 


Betyg:

2011-05-02 @ 22:09:52 Permalink Kärleks-Chic Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0